Tangala Çiftliği'ne Hoşgeldiniz

Peynir Yapımının Temelleri

Peynir Yapımının Temelleri
Tangala Artizan Peynircilik  Atölye Çalışmaları 
Yakaköy, 16 – 18 Eylül 2016 - Tangala Keçi Çiftliği 
 
 
Artizan Peynircilik Nedir
Evde ya da çiftlik mandırasında amatör ruhla, geleneksel ve deneysel yöntemlerle üretilen peynirler artizan peynirlerdir. 
Endüstriyel ve standardize peynirlerden lezzet ve organik çeşitlilik açısından çok daha zengindir.
 
 
Peynir Yapım Aşamaları
Peynir, sütün konsantre edilmesiyle oluşur: 
 
1- Sütün pastorize edilmesi veya bakteriyel flora/çeşitlilik, 
2- Suyun çıkarılması; asit dengesi ve enerji kaynakları, 
3- Kalıplama ve ön olgunlaştırma, 
4- Tuzlama ve olgunlaştırma.
 
Pastorizasyon – Çiğ Süt Tangala Keçi Çiftliği 
Bakteriyel Flora
 
Çiğ sütün bakteriyel florasını etkileyen unsurlar ; 
1- Sağılan hayvanların sağlığı, sağım koşulları, 
2- Sütün saklanma koşulları, 
3- Hayvanların ne yediği; mera, otlak alanının bakteriyel çeşitliliği, 
4- Mevsimsel değişiklikler
 
daha fazlası için tam dökümana ulaş 

 


Peynir Yapımı, Artizan Peynircilik, Peynircilik Atölye Çalışmaları, Tangala Artizan Peyniri, evde peynir yapımı