GNOCCHİ Tangazola tarifi
GNOCCHİ Tangazola
• 500 g gnocchi
• 200 g tangazola
• 100 ml süt
• 150 ml krema
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• 50 g pelit
• karabiber
• tuz
• muskat (opsiyonel)
Tangazola, süt, krema ve tereyağ bir tencerede çok kısık ateşte karıştırılarak eritilir.
Sosun lezzeti tuz, karabiber ve muskat cevizi ile ayarlanır.
Muskat cevizini çok dikkatli, hafif bir aroma verecek şekilde kullanmak gerekir. En ince rende ile rendelenebilir. Fazla kullanımı diğer lezzetlerin önüne geçebilir.
Gnocchi leri kaynar tuzlu suda pişirme talimatlarındaki zamanlamaya dikkat ederek pişirilir.
Gnocchi, pişme suyundan çıkartılır ve sosun içine aktarılır. Üzerine pelit peyniri rendelenerek sos ile iyice karıştırılır.
Bu şekilde yemeye hazır olur ☺
Afiyet olsun !
tangazola, gnocchi, italyan mutfağı